Dieferències entre aliment ecolòigc, biològic i sostenible

2016
09.02
Cistella d'aliments ecològics.

Cistella d’aliments ecològics.

La majoria dels aliments van acompanyats amb etiquetes on hi posa “aliment ecològic”, “orgànic”, “bio”, “sostenible”, etc. Però què volen dir exactament aquestes paraules?
Tot i que aquests conceptes són similars i sovint van agafats de la mà, cadascun té les seves peculiaritats i diferències:

 

Aliment ecològic:

És aquell aliment que ha nascut i crescut en un entorn amb condicions completament naturals (la terra, l’aigua, l’entorn…). Les tècniques i procediments emprats són absents de pesticides, herbicides o productes de síntesi química com ara hormones o antibiòtics.

 

 

Aliment biològic:

Aquest concepte ens informa de l’absència de components alterats o modificats genèticament. Aquest és un recurs molt utilitzat per aconseguir productes d’aspecte “perfecte”, com ara fruita i verdura de la mateixa mida, forma i amb colors més agradables a la vista. Aquestes característiques ens provoquen la compra d’impuls perquè ens atrau el seu aspecte.

 

Cireres ecològiques.

Cireres ecològiques.

Aliment orgànic:

En aquest cas no s’ha utilitzat cap producte de síntesi química. Però a diferència de l’anterior, l’aliment pot haver estat modificat genèticament per aconseguir l’aspecte, el color i la forma desitjada.

 

 

Aliment sostenible:

Es basa fonamentalment en el benestar econòmic de les persones, però sense oblidar el respecte pel medi ambient. L’agricultura i la ramaderia sostenible prioritza el benefici econòmic per així aconseguir una millor economia local i comerç de proximitat.

 

Text adaptat: La Vanguardia
Compartir a...Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone

Tags: , , , , , ,

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/elsmasovers.cat/blog/wp-includes/comment-template.php on line 1338

2 Responses to “Dieferències entre aliment ecolòigc, biològic i sostenible”

  1. Ivette escrigué:

    Molt interessant la distinció, hi ha molta gent que es pensa que ecològic i de proximitat és el mateix, o biològic o orgànic, és important fer la diferenciació! Nosaltres també tenim un blog sobre productes de proximitat i consum de proximitat, podeu fer-hi un cop d’ull 🙂

  2. elsmasovers escrigué:

    Totalment d’acord!
    El vostre blog és molt interessant i complert. Felicitats i sort! 😉